Alessi Alfra rvs fondue set

€ 50,00
Inclusief belasting 1-2 dagen

Do you live abroad and would you like to place an order? That is possible! Then please contact us. This can be done by email or whatsapp. We can then calculate the shipping costs for you without obligation.

Aantal
Direct leverbaar

Fondueset van Alessi  Italië. Materiaal : rvs-metaal-hout. Ontwerper : Carlo Mazzeri / Anselmo Vitale.  Jaar :  1976. Fondueset is in zeer mooie staat.


Carlo Mazzeri 
Geboren in Oleggio (Novara) in 1927, Carlo Mazzeri gestudeerde af in de architectuur aan het Istituto Universitario di Architettura in Venetië in 1956 en, na een vroege samenwerking met Carlo Scarpa in Venetië, met het atelier van de architect Mario Righini's nam hij deel aan de competitie voor de Colonia Olivetti in Brusson en de kamer van Koophandel van Carrara, en bezette een van de topplaatsen. In 1957 ontwierp hij de cocktailshaker "870" met Luigi Massoni, dat was een van de eerste Alessi objecten ontworpen door externe medewerkers en die nog steeds in productie is en kan worden gevonden in bars over de hele wereld. In de jaren '60 en '70 ontwierp hij met Anselmo Vitale een complete collectie van voorwerpen voor Alessi welke hoofdzakelijk bestemd waren voor gebruik in de horeca. Hij was betrokken bij civiele en industriële bouw, onder andere verantwoordelijk voor de Alessi fabriek in Omegna (1960-1971), de Girmi elektrische huishoudelijke apparaten fabriek (1962) en de Lagostina kantoren (1964), die ook in Omegna waren, de renovatie van de drogers en het nieuwe magazijn voor 3M Italia in Ferrania (1970) en de Salumificio Romano Mainelli in Oleggio (1972). Op het gebied van industriële vormgeving heeft hij ook samengewerkt met Girmi, Lagostina, Bialetti, Indesit, Fonderie Filiberti en Triplex. In 1973 opende hij een architectuurstudio in Novara, raakte betrokken bij de openbare architectuur, restauratie en ruimtelijke ordening.

Anselmo Vitale
Anselmo (Nini) Vitale werd geboren in Milaan in 1929, studeerde hij af aan het Instituto Universitario di Architettura in Venetië, waar hij Carlo Mazzeri ontmoette, met wie hij begon samen te werken in 1961 op het ontwerpen van de Alessi "Avio" lijn. Hun samenwerking werd voortgezet met bevredigende resultaten door middel van een professionele vereniging die meer dan tien jaar duurde door middel van de lopende advieswerken voor bedrijven van productie van huishoudelijke artikelen en witgoed. Met Alessi technisch bureau in het bijzonder culmineerde de samenwerking in de creatie van de warmte-isolatie ijsemmer dat de Macef prijs won in 1971. Samen met Carlo Mazzeri creëerde hij "Standard", een professionele industriële design studio, ontwerpen van witgoed en huishoudelijke artikelen. Hij stierf voortijdig in 1978 op het hoogtepunt van zijn carrière als architect en ontwerper.

3918052411
1 Item
Gebruikt